• Imprimeix

Una mirada a l’ús de les joguines intel·ligents

El Programa Internet Segura analitza la seguretat de les joguines connectades a Internet

27/12/2017 09:12
st

En la digitalització creixent de la societat, cada cop més les joguines que utilitzen els nostres fills i filles estan connectades a Internet. I el Nadal és un dels moments de l’any on més menors les reben en forma de regal. Si bé pot ser una oportunitat per millorar l’aprenentatge i la diversió, hi ha el repte de prendre una sèrie de mesures i hàbits que en facin segur el seu ús.

Les anomenades Smart Toys comencen a incorporar sensors, micròfons, càmeres o emmagatzematge de dades que poden posar en risc la privacitat i la seguretat dels menors i les seves families. En aquestes funcionalitats s’hi ha detectat vulnerabilitats per les quals es pot accedir al control remot de la joguina, consentint potencialment un tercer a comunicar-se amb la criatura i obtenir informació.

Amb l’objectiu que les famílies puguin evitar un eventual assetjament o ús il·lícit de la informació dels infants, el Programa Internet Segura ha engegat una campanya sobre les joguines connectades. A través d’una sèrie de continguts, analitza les llums i ombres d'aquests dispositius - tals com drons, càmeres 360 graus o rellotges intel·ligents- i enumera un seguit de precaucions necessàries per fer-los segurs.