• Imprimeix

Octubre, el Mes Europeu de la Ciberseguretat

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya publicarà materials d'interès per ciutadans i entitats privades

27/09/2017 12:09
Logotip Mes Europeu Ciberseguretat

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya participarà en el Mes Europeu de la Ciberseguretat, la campanya de conscienciació sobre seguretat digital de l’Agència Europea de Seguretat de la Informació i les Xarxes (ENISA). L’organisme contribuirà durant el mes d’octubre a fomentar la cultura de ciberseguretat tant a ciutadans com a entitats privades o públiques. 

L’ENISA és l’agència de ciberseguretat europea, que treballa estretament amb els Estats membres i el sector privat per oferir consells i solucions en la matèria. Creat el 2004, també és el responsable de portar a terme els exercicis paneuropeus de seguretat cibernètica, el desenvolupament d’estratègies nacionals de ciberseguretat o la cooperació entre CSIRT europeus, entre els quals hi figura el CESICAT-CERT.

En consonància amb els grans blocs temàtics plantejats per ENISA, aquest mes es treballaran quatre aspectes:

1) Conscienciar treballadors, professionals de les telecomunicacions i gerents de la importància d’un lloc de treball digitalment segur per un entorn productiu.

2)  Fer entendre a les organitzacions els canvis de les regulacions i normatives de la UE en el camp de la seguretat digital.

3) Conscienciar particulars sobre les amenaces de l’era digital (com els fraus i estafes) i el rol de protegir les pròpies xarxes i la privacitat (també en el marc infantil).

4) La necessitat de la formació de professionals en l’àmbit de la ciberseguretat, a través de l’educació i l’exercici pràctic, en un món cada cop més digitalitzat.