• Imprimeix

Meltdown i Spectre penalitzen el rendiment

15/01/2018 09:01
Spectre

Les vulnerabilitats trobades en els processadors moderns (Intel, AMD i ARM), agrupades en les families Meltdown i Spectre, poden introduir una penalització de rendiment, particularment en sistemes amb molta activitat de disc o xarxa. Així, el sistema es torna més ineficient, desaprofitant part de l'energia que genera.

Aquesta degradació ha estat una de les principals preocupacions que han sorgit des que es van detectar les vulnerabilitats, a principis de gener. En el pitjor dels casos, mitigar Spectre i Meltdown pot suposar un 30% de penalització en el rendiment del sistema. Si bé hi ha proves que semblen indicar que l'impacte no serà tan greu, dependrà molt del tipus de processador i de la càrrega de treball. Per exemple, en el cas de Windows 8 o 7 amb CPU Haswell, la majoria d’usuaris notaran diferència, i serà amb Windows Server (qualsevol CPU) que trobaran la major penalització.

Els experts de seguretat recomanen comprovar la vulnerabilitat del propi sistema, a partir d’scripts. També que apliquin les actualitzacions de seguretat que han anat publicant els diversos fabricants. La llista completa es pot trobar en el butlletí de seguretat de l’Agència adjunt.