• Imprimeix

La seguretat digital al lloc de treball

Primer bloc temàtic del Mes Europeu de la Ciberseguretat

02/10/2017 09:10
Imatge Seguretat Digital

L’ús de les TIC al lloc de treball ha permès optimitzar processos, agilitzar operacions o innovar en productes, serveis i mètodes d’organització. Però també ha generat la necessitat de crear uns nous hàbits sobre les dades que es fan servir. Bona part dels elements de treball dels empleats (com impressores, tauletes, ordinadors o smartphones) són potencials contenidors d’informació de caràcter confidencial o, si més no, d’ús intern de l’empresa.

Potenciar una cultura de la ciberseguretat entre els treballadors i directius i implantar mesures de seguretat a nivell digital és essencial per un entorn productiu segur. També per la reputació de la companyia, que pot veure’s greument afectada en cas d’un incident relacionat amb la seguretat de les dades de clients i/o treballadors. Actualitzar les versions de l’antivirus, fer còpies de seguretat, o marcar unes pautes d’utilització dels dispositius, són algunes de les accions a contemplar en el marc d’un pla corporatiu de ciberseguretat.

Actualment, la ciberseguretat és un dels sectors de les TIC que més creix a Europa. Es preveu que generi un moviment econòmic d'aproximadament 17.000 milions de dòlars. 

Al contrari del que es sol pensar, la seguretat digital dels llocs de treball interpel·la tot el sector empresarial i els usuaris. Diversos estudis han demostrat que la tendència creixent entre els criminals és atacar petits negocis, que a diferència de les grans multinacionals, deixen sovint al descobert la propietat intel·lectual, els números de targeta de crèdit o els dispositius informàtics que utilitzen, entre d'altres.