• Imprimeix

El món de les TIC reconeix el rol de la ciberseguretat

La rellevància de la seguretat de la informació en tot el context empresarial i social ha fet que per primera vegada el Baròmetre del sector TIC català en dediqui un apartat específic

18/07/2018 13:07
TIC

La ciberseguretat ja està considerada com un dels principals elements a tenir en compte en el context de les noves tecnologies. Així ho ha evidenciat el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2018 que edita anualment el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), que ha dedicat un apartat exclusiu a la seguretat digital.

El document ha estat elaborat a base d’entrevistes amb 499 empreses d’oferta TIC catalanes, on s’ha valorat l’impacte real dels ciberatacs que han rebut en el darrer any, la relació per sectors i el grau de preocupació que mostren envers el futur. Concretament, s’extreu que fins a un 74,4% de les companyies diu no haver rebut cap ciberatac en el darrer any i que es valora en un sis sobre deu la possibilitat de patir robatori o esborrat d’informació, la impossibilitat d’accedir als sistemes de l’organització durant un període indefinit o l’accés no autoritzat als sistemes de l’organització. S’observa, doncs, que “encara falta formació, conscienciació i sensibilització per millorar el nivell de ciberseguretat del teixit empresarial català”.

En paraules del director del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), Oriol Torruella, que ha aportat la seva visió en el document, la solució passa per “dur a terme plans de sensibilització en l’entorn empresarial per evitar diferents nivells de coneixement i implantació de la ciberseguretat”. En aquest context, ha assegurat que “l’Administració ha d’establir mesures de suport a aquest teixit empresarial per a protegir l’activitat econòmica que empra les TIC”.

El director del CESICAT, Oriol Torruella, ha aportat la seva visió en el document, animant a la creació de plans de sensibilització i mesures de suport per part de l’Administració