• Imprimeix

L’Agència participa a la 3rd eHealth Security Conference d’ENISA

El Responsable de Seguretat de la Informació en l'àmbit de salut va exposar els reptes del model de ciberseguretat de la sanitat pública catalana

20/11/2017 12:11
ENISA

El passat 15 de novembre es va celebrar la tercera edició de la eHealth Security Conference, una trobada a nivell europeu per tractar la seguretat i resiliència dels sistemes d’informació i les infraestructures de salut de la Unió Europea. Organitzada per ENISA, l’agència europea de ciberseguretat, va reunir a Lisboa (Portugal) més de 600 persones i 30 conferenciants de diversos Estats membres. Els temes principals van girar al voltant del compliment de la directiva NIS, la ciberseguretat del núvol i les oportunitats i riscos del Smart Healthcare (sanitat intel·ligent).

El Responsable de Seguretat de la Informació (RSI) de l'Agència en l'àmbit de salut, Albert Haro, va ser convidat per ENISA per la seva llarga experiència i contribució al seu estudi, en una convocatòria que facilita l’intercanvi d’informació entre actors europeus i permet reforçar la credibilitat de la seva gestió. Haro va presentar la conferència  “Reptes del model de ciberseguretat dels serveis sanitaris públics a Catalunya”. Principalment va desgranar quatre grans objectius: la governança, la protecció, la prevenció i la resiliència. 

Durant la ponència Albert Haro va emfatitzar la importància que els alts nivells de les organitzacions sanitàries assumeixin el repte de la ciberseguretat com una prioritat. En termes de prevenció, el RSI de l'entitat va remarcar el repte que suposa la "securització dels equips mèdics" i dels cada vegada més utilitzats dispositius IoT.