• Imprimeix

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a la Festa dels Súpers

Hi serà present amb un estand del Programa Internet Segura, per conscienciar els menors de situacions de perill a la xarxa

18/10/2017 13:10
Festa Súpers

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya serà present a la Festa dels Súpers, que enguany se celebra els dies 21 i 22 d’octubre a l’Anella Olímpica del Parc de Montjuïc sota el títol de “Tenim el poder”. La trobada del Club Súper 3 – que té més de 500.000 afiliats d’entre 0 i 14 anys- és la festa infantil més gran de tota Europa i l’any passat va superar els 200.000 assistents.

Aquesta entitat aprofitarà la Festa – a la que ve participant des de 2010- per exercir el seu rol i funció pública de conscienciació i sensibilització de pares i menors per “garantir una Societat de la Informació Segura per a tots”. A través del Programa Internet Segura es fomentarà el pensament crític per prevenir situacions de perill en l’ús tecnològic. 

Des de l'estand es faran activitats per buscar la reflexió dels infants, comptant amb dinamitzadors d’activitat que ajudaran a ampliar el coneixement dels menors sobre amenaces com els virus, la suplantació dels seus comptes a les xarxes socials o la filtració de fotos o dades privades.  L’objectiu és que l’espai promogui, d’una manera entretinguda, un ús més segur d’Internet.

Alternativament, els nens i nenes podran completar voluntàriament una enquesta sobre els riscos i les oportunitats que els ofereix Internet. La mostra, que en anys anteriors ha arribat als 4.000 participants, permetrà conèixer les seves principals inquietuds quan naveguen per la xarxa o comparteixen continguts amb els seus amics i amigues, així com constituirà un material molt valuós per una conscienciació futura efectiva.