• Imprimeix

L'Agència contribueix amb la Terminologia de la ciberseguretat

L'entitat ha aportat els termes del diccionari del TERMCAT

04/12/2017 13:12
Termcat

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha contribuït a elaborar aquest any la Terminologia de la ciberseguretat, un recull de 250 termes vinculats a la seguretat digital, amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives. Promogut pel TERMCAT, el centre de terminologia de la llengua catalana, té l’objectiu de facilitar la comprensió i divulgació dels conceptes més rellevants de ciberseguretat, així com agilitzar la comunicació en català d’aquest sector.

El diccionari, al qual l’entitat va aportar termes que llavors van ser validats amb experts, va ser presentat el dilluns 4 de desembre. Les paraules que hi consten estan relacionades amb els atacs (atac de denegació de servei, atac de força bruta, programari maliciós), els mitjans tècnics de seguretat (biometria, equip bastió, prova de penetració), els comportaments socials vinculats amb aquest àmbit (ciberassetjament, enginyeria social, hacking ètic), els atributs de la seguretat (autenticitat, confidencialitat, resiliència) i també les tecnologies que tenen una incidència rellevant en les estratègies de ciberseguretat (criptomoneda, forat de seguretat, web fosc).

Com a complement del recull, el TERMCAT també ha elaborat una infografia bàsica, així com una enquesta en què es convida els experts de l’àmbit a valorar les alternatives catalanes més adequades per a un grup de conceptes anglesos que presenten problemes de denominació i que demanen un estudi més aprofundit.