• Imprimeix

La Fundació IDES presenta l’informe de l'Observatori del Risc

Enguany s'ha dedicat a la ciberseguretat de Catalunya

14/03/2017 12:03
InformeCiberseguretatCatalunya

El 16 de desembre es va presentar l’Informe 2016 de l’Observatori del Risc anomenat La ciberseguretat a Catalunya, a l’Auditori Pompeu Fabra del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

La presentació va comptar amb la presència de Josep-Maria Terricabras, filòsof i eurodiputat del Parlament Europeu, que va reflexionar sobre qüestions d’ètica i llibertat en la societat digital actual. En l’acte també van intervenir Jordi Guix, president de l’IDES i degà del COEIC, recentment traspassat,  Ramon Palacio, director de l’Observatori del Risc, i Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. 

L’informe és fruit de la col·laboració de diferents agents, experts i representants de diverses entitats del sector, que es van constituir en un consell assessor per aquest informe. Alguns d'aquesta agents són: Institut d'Estudis de la Seguretat, ISACA, Applus, CESICAT, Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, UPC, Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació, Grup de Seguretat de Telecos.cat, Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya, UPC Alumni...

Xavier Gatius, dir. Gen. de CESICAT, participa d’aquest informe amb l’article L’usuari: factor clau en la protecció dins del bloc ENTRE LA LLIBERTAT I LA SEGURETAT. En aquest article, es reflexiona sobre la confiança de l’usuari en l’autoprotecció i les eines que compta per a actuar davant qualsevol situació de la xarxa.