• Imprimeix

El CESICAT publica l'informe anual de les tendències de ciberseguretat del 2017

El document alerta de la professionalització de les organitzacions dedicades al cibercrim, exemplificada amb l’evolució del ransomware, el continuat robatori de credencials i l’increment d’activitat del ciberespionatge i d’hacktivisme.

30/04/2018 10:04
ana

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat l'informe anual on analitza les tendències més rellevants de ciberseguretat de l'exercici 2017. Per elaborar-lo, ha comptat amb l’experiència pròpia de l’entitat i les seves àrees, amb informes de referència i amb fonts qualificades de múltiples entitats, fabricants, organismes i professionals del món de la ciberseguretat.

En el document, el CESICAT alerta de la professionalització de les organitzacions dedicades al cibercrim i un espai a l’entorn d’Internet que no avança prou ràpid en la mitigació de ciberamenaces. Concretament, destaca que durant el 2017 s’ha produït una evolució del ransomware, especialment de la mà del Wannacry, un robatori continu de credencials i un increment de l’activitat de ciberespionatge i hacktivisme. A més a més, fa un repàs de l'evolució d'altres aspectes de ciberseguretat com les botnets, el ciberassetjament, la dark web o la mineria de criptomonedes. 

L'entitat ha comptat amb l'experiència pròpia, informes de referència i altres múltiples fonts qualificades.