• Imprimeix

El CESICAT publica un document sobre ciberseguretat industrial

El director d’Smart Catalonia, Daniel Marco, va presentar-lo durant una jornada del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya

31/01/2018 13:01
CIAC

Les noves tecnologies han contribuït a una major eficiència dels processos de producció, administració i gestió de les empreses, però també les ha exposat a un escenari d’augment de les amenaces, on els ciberatacants semblen tenir el terreny abonat per manipular dades, impactar en la reputació o explotar les vulnerabilitats per guanyar diners.

En aquest context, el Centre de la Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha publicat un document sobre ciberseguretat industrial, amb l’objectiu de conscienciar les empreses en el repte d’aquesta nova realitat. Al document, que va ser presentat pel director d’Smart Catalonia, Daniel Marco, en motiu de la jornada de ciberseguretat organitzada pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), s’hi analitza el context de seguretat actual i es proposen mecanismes d’autoprotecció.

Els públics als quals va adreçat el text van des de directius, passant per centres tecnològics i arribant a la petita i mitjana empresa, als qui l’entitat vol ajudar a prendre decisions responsables. Definint el conjunt d’eines, polítiques, accions i mesures es busca generar un entorn segur en les instal·lacions industrials en funcionament.

El document analitza el context de seguretat actual i es proposen mecanismes d’autoprotecció per unes instal·lacions industrials segures