• Imprimeix

El CESICAT participarà al YoMo 2018

El Programa Internet Segura de l’entitat impartirà un taller que simularà l’activitat d’un Laboratori d’Anàlisi Ciberforense

21/02/2018 12:02
YoMo

El Programa Internet Segura del CESICAT participarà en la segona edició del saló The Youth Mobile Festival (YoMo), que se celebrarà durant els dies 27 i 28 de febrer i 1 i 2 de març a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat. L’esdeveniment, al qual l’any passat van assistir més de 11.000 escolars, porta a la pràctica l’aprenentatge a l’aula de les disciplines STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths).

Segons un estudi del Centre per la Ciberseguretat i Educació (ISC)2, la demanda de professionals de ciberseguretat seguirà creixent, amb més de 1,8 milions de posicions el 2022, cosa que supera amb escreix la capacitat actual del mercat d’entomar el repte. En aquest context, l’equip de conscienciació i sensibilització de ciutadania de l’entitat serà present al YoMo amb un taller que recrearà l’activitat d’un Laboratori d’Anàlisi Ciberforense, fomentant-ne l’interès entre els menors, d'entre 10 i 16 anys, que d’aquí a pocs anys hauran de prendre la decisió de quin camí professional escollir.

A l’espai s’hi realitzaran activitats en què els participants hauran de posar a prova els seus coneixements i habilitats deductives sobre l’activitat que generen a Internet i els efectes i conseqüències que se’n poden derivar. Dissenyades amb una voluntat pedagògica, es plantejaran conceptes i situacions que els adolescents poden viure en el seu dia a dia quan naveguen per la xarxa. Entre d’altres, es farà referència als correus electrònics fraudulents, les metadades que amaguen els arxius que comparteixen o el rastre que queda enregistrat en els seus dispositius sobre les pàgines que visiten a Internet.

L'espai fomentarà l'interès pels professionals de ciberseguretat, una demanda creixent al mercat