• Imprimeix

El CESICAT participarà al Mes Europeu de la Ciberseguretat

La campanya està organitzada per l'Agència Europea de Seguretat de la Informació i les xarxes, amb l'objectiu de conscienciar ciutadans i organitzacions sobre ciberseguretat

12/09/2018 10:09
ECSM

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) participarà en el Mes Europeu de la Ciberseguretat, la campanya de conscienciació sobre ciberseguretat que organitza anualment l’Agència Europea de Seguretat de la Informació i les Xarxes (ENISA). L’ENISA treballa estretament amb els Estats membres i el sector privat per oferir consells i solucions en la matèria, així com és responsable de portar a terme els exercicis paneuropeus de seguretat cibernètica.

El CESICAT abordarà durant el mes d’octubre els grans blocs temàtics setmanals plantejats per l’Agència, que tenen l’objectiu de conscienciar sobre seguretat digital als ciutadans i organitzacions que formen part de la Unió Europea. Es difondran consells per protegir les dades, bé siguin personals o financeres, i que fomentin un canvi de comportament a la xarxa, però també els recursos necessaris per una navegació segura. A més a més, l'entitat s'implicarà en diverses accions a nivell català per promoure la campanya. 

Concretament, el calendari per l'octubre és el següent:

  • 1ª setmana: Es posarà el focus en els hàbits ciber-saludables, entesos com aquella rutina diària, comprovacions i comportament personal al voltant de la ciberseguretat.
  • 2ª setmana: S’animarà a incorporar noves habilitats i coneixements, de la mà de les darreres tecnologies.
  • 3ª setmana: S’educarà el públic general en com identificar contingut enganyós, amb l’objectiu de garantir la pròpia seguretat i la financera a la xarxa.
  • 4ª setmana: S’informarà sobre aquelles tecnologies emergents que tenen a veure amb la privacitat i la seguretat online.

S'estructurarà per blocs temàtics setmanals, on es proporcionaran consells per protegir efectivament les dades personals i financeres