• Imprimeix

El CESICAT participa al ciberexercici internacional d'ENISA

L’activitat de l'agència europea de ciberseguretat, ENISA, posava a prova la cooperació dels actors de seguretat europeus i les seves capacitats

11/06/2018 10:06
ciber

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) va participar el 6 i 7 de juny en els exercicis de ciberseguretat anuals de l’Agència Europea de Seguretat de les Xarxes i de la Informació (ENISA), la major prova d’aquestes característiques a nivell mundial. L'entitat va tenir l’oportunitat de validar i analitzar els diferents escenaris avançats de gestió d’incidents de ciberseguretat i el lligam que aquests tenen amb la complexitat de la continuïtat de negoci, la resiliència i la gestió de crisi. 

Els escenaris d'aquesta 5a edició del CyberEurope van estar desenvolupats per experts de ciberseguretat europeus, amb l’objectiu d'un aprenentatge adaptat en màteria de ciberseguretat pels diferents tipus de participants, fossin del sector públic o privat. Més de 900 experts de 30 països van estar sotmesos a eventuals incidents en l’aviació, incloent: aviació civil; proveïdors de navegadors aeris; companyies aeroportuàries; i transportistes aeris.

La prova va comptar amb l’anàlisi d’incidents tècnics realistes, com l’anàlisi forense o de programari maliciós, l'anàlisi d'informació de fonts obertes (OSINT) i els incidents de caire no-tècnics. Les simulacions van permetre imaginar un context on els incidents es convertien en cibercrisis i sobretot com els actors europeus utilitzaven les pròpies capacitats i responien cooperativament per resoldre-les. En aquest sentit, ENISA va buscar evidenciar la importància de la col·laboració, coordinació i maduresa dels diferents CERTs (Computer Emergency Response Teams), entre els que hi figurava el del CESICAT, per afrontar els ciberatacs. 

 

(Autor: ENISA)

El test va evidenciar la importància de la col·laboració, coordinació i maduresa dels diferents CERTs (Computer Emergency Response Teams) per afrontar els ciberatacs