• Imprimeix

El dia d’Internet Segura 2017

El Dep. d’Ensenyament ha organitzat la jornada "Educar en el bon ús d'Internet"

14/03/2017 13:03
DiaInternetSegura

El dia de la Internet Segura ofereix l’oportunitat de reflexionar al voltant de la seguretat a internet per a joves i menors, des del ciberassetjament a les xarxes socials. Cada any, la xarxa INSAFE i INHOPE tenen com a objectiu estar a l’avantguarda de les noves situacions a la xarxa i escollir un tema que reflecteixi la preocupació del moment.

Enguany, el tema tractat a la xarxa ha estat la responsabilització de tothom per una Internet segura sota el lema SIGUES EL CANVI: PER UNA INTERNET MILLOR. En els darrers anys, el CESICAT ha participat en aquesta diada per a fomentar, tan si són infants o joves, pares o monitors, educadors o assistents socials, treballadors del sector TIC o qui pren decisions a la xarxa, la reflexió sobre en quins canvis són necessaris per fer una Internet millor.

En un dia com aquest, es difonen les oportunitats positives que ofereix la xarxa, i alhora s’accentua la necessitat d’augmentar la resiliència, les habilitats digitals, el coneixement i tota l’ajuda necessària que permetin evitar riscos que hi ha quan naveguem per Internet.

Per això, enguany a Catalunya, el Departament d’Ensenyament ha organitzat la jornada EDUCAR EN EL BON ÚS D'INTERNET, on s'ha pogut debatir de diversos actors sobre la competència digital en la ciberseguretat i els recursos disponibles, així com de les campanyes previstes en futurs serveis comunitaris i les experiències realitzades per a combatre el ciberassetjament als centres escolars.