• Imprimeix

6 de febrer, Dia Internacional d’Internet Segura

El Programa Internet Segura convida els centres educatius a que s'impliquin en la tasca de conscienciació per un ús segur de les noves tecnologies entre joves i infants

06/02/2018 06:02
is

El Dia Internacional d’Internet Segura és l’esdeveniment que se celebra el 6 de febrer de cada any amb l’objectiu de promoure un ús segur de les noves tecnologies, especialment entre infants i joves. Organitzat per Insafe, una xarxa europea de centres de conscienciació sobre ciberseguretat, ha aconseguit estendre la tasca de sensibilització a més de 130 països del món.

La jornada, sota el lema ‘Crea, connecta i comparteix amb respecte: Una Internet millor comença amb tu’, vol implicar el sector educatiu i social en la creació d’una internet millor, fomentant el respecte, el sentit crític, la creativitat i la condemna de l’abús i la desinformació. Per facilitar-ho, l’organització posa a disposició els recursos elaborats pels actors nacionals implicats.

En aquest sentit, el Programa Internet Segura de l’entitat publica aquest dimarts diversos continguts adreçats a generar un entorn segur per joves i infants a la xarxa, així com anima a la ciutadania a que en prengui part a les xarxes socials utilitzant els hashtags #ComençaAmbTu i #DiaInternetSegura. Per altra banda, des del Programa es fa una crida per tal que els centres educatius realitzin accions i difonguin material de bones pràctiques durant tot el curs.

La jornada vol ser un punt de partida per fomentar el respecte, el sentit crític, la creativitat i la condemna de l’abús i la desinformació a la xarxa